Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофени кюфтета»Печени картофени кюфтета със сирене и моркови

Печени картофени кюфтета със сирене и моркови

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
7612k
Печени картофени кюфтета със сирене и моркови
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Картофените кюфтенца могат да бъдат едновременно здравословни и много вкусни"

Необходими продукти

  • картофи - 8 средни по големина
  • сирене - 100 грама
  • яйца - 1 броя
  • моркови - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • за панировката
  • яйца - 1 броя
  • галета - 150 грама
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 1 връзка, малка
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите на кубчета, след което ги сварете в подсолена вода до пълна готовност.

Пасирайте ги и добавете към тях настърганите моркови. Разбъркайте и прибавете натрошеното сирене.

Посолете картофената смес и поръсете с черен пипер.

В купа сипете галетата и прибавете нарязания магданоз. Добавете две пресовани скилидки чесън и щипка сол. Сипете зехтин в сместа и разбъркайте - трябва да се навлажни добре.

В купичка разбийте яйцето.

Навлажнете ръцете си и гребвайте от сместа, оформете картофени кюфтета. Потапяйте ги първо в яйцето, след това в панировката от галетата.

Сложете хартия за печене в тава и я намаслете. Наредете зеленчуковите кюфтета и ги изпечете в предварително загрята фурна до получаване на хубав загар.

Поднесете със свежа салата по ваш избор.

Печените картофени кюфтета със сирене и моркови са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: