Начин на приготвяне
Обелете и нарежете картофите на кубчета, след което ги сварете в подсолена вода до пълна готовност.
Пасирайте ги и добавете към тях настърганите моркови. Разбъркайте и прибавете натрошеното сирене.
Посолете картофената смес и поръсете с черен пипер.
В купа сипете галетата и прибавете нарязания магданоз. Добавете две пресовани скилидки чесън и щипка сол. Сипете зехтин в сместа и разбъркайте - трябва да се навлажни добре.
В купичка разбийте яйцето.
Навлажнете ръцете си и гребвайте от сместа, оформете картофени кюфтета. Потапяйте ги първо в яйцето, след това в панировката от галетата.
Сложете хартия за печене в тава и я намаслете. Наредете зеленчуковите кюфтета и ги изпечете в предварително загрята фурна до получаване на хубав загар.
Поднесете със свежа салата по ваш избор.
Печените картофени кюфтета със сирене и моркови са много вкусни.