Edin.bg»Статии»Здраве и Красота»Най-вредните храни за мъжете

Най-вредните храни за мъжете

Най-вредните храни за мъжете

Хранителните нужди на мъжкото и женското тяло са различни и това е въпрос, който не подлежи на спорове. Много храни са нездравословни и за двата пола, но все пак има такива, на които диетолозите специално обръщат внимание, когато говорят за мъжкото хранене.

За силния пол хранителните продукти с протеини, животински мазнини и фибри са най-здравословни, защото ако не консумират животински мазнини, мъжете произвеждат малко тестостерон. При дефицит на протеини, мазнини и фибри мъжът напълнява бързо и се сблъсква със сексуалните дисфункции.

Вредни за мъжкото тяло и здраве са лесно смилаемите въглехидрати и алкохолът, особено бирата. Те потискат секрецията на тестостерона.

Най-вредните храни за мъжете

Бира и ферментирали продукти

Вредни храни за мъже

Ферментиралите продукти са вредни за мъжката диета и тъй като бирата е продукт на процес на ферментация, тя не носи ползи, а само вреди на тялото.

Преработени, консервирани и пушени храни

Пушените месни продукти, преработените храни, пържените ястия и бобовите също са в списъка на храните, които е добре да се отбягват. Фабрично приготвените храни изобилстват от нитрати, захари, консерванти, натоварващи метаболизма и водещи до повишаване на кръвното налягане, проблем, който засяга особено силно мъжката част от населението.

Консервантите пък съдържат големи количества бисфенол А, използвано в хормоналното лечение на жените и съвсем неподходящо за противоположния пол.

Соеви храни

Соевите продукти са вредни за мъжкото хранене заради фитоестрогените, които са в големи количества при тях. Те действат като женските хормони и участват в развитието на вторични полови белези като по-големи гърди например. Соевото мляко, тофуто и вегетарианските ястия са по-подходящи за дамите, но силният пол е добре да си ги спести.

Млечни продукти

Млякото и млечните продукти също натрупват много естрогени и прогестерони, потискащи тестостерона. Козето мляко е най-добре да се спре от мъжете.

Ленено семе

Лененото семе има същото свойство и тъй като все пак е полезен продукт, най-добре да се замени с рибеното масло от мъжете.

Плодове с пестициди

Плодовете имат невероятно много ползи за организма, но мъжете трябва да внимават откъде се снабдяват с тях, защото промишлено отглежданите съдържат пестициди с действие като на естрогена. Това е причина при мъжете коремът да расте стремително при употреба на много непроверени плодове.

Колбаси и евтини сирена

Разфасовките от колбаси и сирена в търговската мрежа, продавани в опаковки от поливинилхлорид, провокират хормонални проблеми, затова се препоръчва да се купуват неразфасовани предварително продукти.

Вижте още:

- Диета за мъж с корем;

- Най-добрата диета за мъже;

- Диета за мъжка потентност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest