

Изваждаме ги, а на тяхно място в мазнината слагаме ситно нарязаните и обелени домати, както и наситнените скилидки чесън....

Добавяме още вода, колкото да се получи възгъст сос, който подправяме с дафинов лист и черен пипер на зърна....

Добавяме ситно нарязания магданоз и варим на тих огън до сгъстяване на соса. Доматеният сос се претрива през гевгир и се съединява с месото....

Когато бъбреците поомекнат и водата се изпари, наливаме виното и доматения сок и оставяме ястието да ври на тих огън до готовност....

След това я заливаме със смлените домати, виното и бульона. Прибавяме сол и слагаме да кипне....

Поднесете карфиола топъл или студен, полят с този ароматен доматен сос....

Овкусете готовия доматен сос със смлян черен пипер и прясна целина....

На дъното на подходящ съд за печене сложете малко домашен сос бешамел и доматен сос, върху него подредете кори за лазаня, след това гъбите и пак сосовете...

Кюфтетата с доматен сос на фурна са готови.
Вижте също как да си направите кюфтета с бял сос или любимите пържени кюфтета....
Рейтинг
4
Общо гласували: 5
52
42
30
21
10
Дай твоята оценка: