Edin.bg»Избрани Колекции»Дроб по Венециански

В центъра на всяко слагаме по малко от плънката и завиваме на сарма без да стягаме....

Нарежете приготвения телешки дроб на парчета, наръсете ги с черния пипер и солта, оваляйте ги от всички страни в брашното и изпържете в маслото....

Смиламе дроба в машинката за смилане на месо и го разбъркваме с яйцата, брашното и нарязана на дребно сланина....

Полученият сос по желание с прецежда през сито, подправя се с малко масло и се добавят нарязаните кисели краставички, копър и магданоз....

Нарежете дроба на по-едри парчета и залейте със студеното прясно мляко.
Оставете в хладилника да престои поне 1-2 часа....

На следващия ден изпечете сочния дроб на скара.
Печеният маринован дроб е чудесен!...

Сложете дроба в подходяща тавичка, по желание може да добавите съвсем малко вода....

Изстиналият дроб се смила на машина за мелене на месо няколко пъти, като целта е да се получи гладко пюре....
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: