Edin.bg»Съвети»Какво лекува сокът от кисело зеле?

Какво лекува сокът от кисело зеле?

Какво лекува сокът от кисело зеле?

Всички знаем колко е полезно киселото зеле. Знаем също, че сокът от кисело зеле лекува успешно махмурлук. То има и невероятни кулинарни качества. Чували ли сте, че се приготвя сланина в зелев сок или за прочутата зелева супа със зелев сок? Вариантите са наистина много.

За какво друго е полезен този сок обаче, ще разберем в следващите редове.

Ползи от зелевия сок

Сокът от кисело зеле помага за подобряване на храносмилането.

Заради своята ферментация, в сокът от кисело зеле се съдържа естествена млечна киселина, която спира развитието на нежелани чревни бактерии и подпомага растежа на добрите бактерии. Това означава, че сокът от кисело зеле много помага за лечение и профилактика на лениви черва и лошо храносмилане.

Сокът от кисело зеле значително понижава риска от рак.

Това, че в киселото зеле има много антиоксиданти, които се намират и в сокът от кисело зеле, помага да се премахнат свободните радикали, които както сигурно знаете са едни от основните "виновници" за появата на ракови клетки.

Сокът от кисело зеле помага за заздравяване и подсилване на костите.

В сока от кисело зеле има изключително много минерали, които помагат за заздравяване на костите и предпазването от остеопороза. В сока от кисело зеле се съдържа много добро количество витамин К, който играе важна роля за поддръжката на целостта и здравината на костите.

Важно е обаче да се знае, че въпреки всички ползи на сока от кисело зеле, той има голямо количество натрий, който е опасен за хора, страдащи от сърдечно-съдови и бъбречни заболявания. За това е хубаво да разреждате зелевият сок с вода, преди да го консумирате.

Виж също: Как се прави зеле в бидон

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати