Начин на приготвяне
Изберете хубаво свинско бонфиле, което е много крехко и се готви бързо. Може да използвате и контрафиле, но в такъв случай мариновайте предварително месото, за да не остане сухо.
Почистете добре парчето месо от всякакви ципи и мазни части. Ако използвате бонфиле, отрежете краищата му - прекалено са тънки и ще се препекат.
Имате два варианта - да приготвите шницела много голям, като използвате цялото парче или да го разделите напречно на две и така ще получите два по-малки шницела.
Както и да решите да приготвите шницела, ако използвате контрафиле, трябва да срежете месото, за да се разтвори на един лист - така ще стане тънък пласт. Най-лесно е да срежете дълбоко горния пласт от филето, но без да стигате до края. След това върнете ножа в другата посока, като по този начин ще разтворите още един пласт. В крайна сметка месото трябва да се разтвори като книга.
Посолете месото върху дъската за рязане, овкусете с черен пипер и сложете отгоре прозрачно фолио. Начукайте, за да го изтъните допълнително. Оставете да престои половин час (на стайна температура).
Получените ивички тънко бонфиле срежете на още две или оставете така. Сложете вътре шунката, резените краставички, сметаната и настъргания кашкавал.
Завийте на руло, като за фиксирането може да използвате дървени клечки. Оставете така, за да слегне рулото.
Махнете клечките и оваляйте шницелите в брашно, след това в разбитото яйце и накрая в галетата.
Загрейте достатъчно количество олио и изпържете шницелите на бавен огън, за да получите хубава златиста панировка. В процеса на готвене ги обърнете няколко пъти, за да се изпържат равномерно.
Отцедете готовите свински шницели върху кухненска хартия. Поднесете ги топли, а гарнитурата е по ваш избор.
Свинските шницели с плънка са чудни!
Вижте също как да си направите класическите пилешки шницели или нашенските шницели с кайма.