Начин на приготвяне
Филето от пиле нарязваме на кубчета, и овкусяваме с горчица и соев сос. Оставаме го на хладно.
През това време си обелваме картофите и ги сваряваме.
След това в купа ги намачкваме и добавяме част от маслото, овкусяваме със сол и разбъркваме, оставяме да се охлади.
След това добавяме 2 ч.ч.прясно мляко, разбъркваме добре и поставяме в тавичка, като го разнасяме равномерно.
В тиган си запържваме филето, щом се зачерви добавяме сол и червен пипер, готвим около минутка и сипваме върху картофеното пюре.
Приготвяме Бешамела, като в касерола разтапяме масло, добавяме брашното, като разбъркваме, и добавяме останалото мляко.
Щом сосът се сгъсти, сипваме върху картофите и филето и разнасяме равномерно върху любимата запеканката с пиле.
Поръсваме обилно с настърган кашкавал и печем до готовност пилешко филе на фурна с кашкавал.
Вижте също как да обезкостите бутчета на пиле.