Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотени торти»Бишкотена торта Карлота с ананас

Бишкотена торта Карлота с ананас

Бишкотена торта Карлота с ананас
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Бишкотената торта Карлота с ананас е много вкусна и свежа."

Необходими продукти

  • бишкоти савоярди - 1 и 1/2 пакет по 200 г
  • ананас - 560 г консерва
  • коняк - 50 мл с бадемов аромат
  • маскарпоне - 250 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • за украса
  • кокосови люспи
  • бели шоколадови капки
  • бадеми
  • пурички
  • свежа мента
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе крема, като за целта в две отделни купи разделете жълтиците от белтъците. Към жълтъците прибавете половината от захарта и сложете на водна баня, като бъркате постоянно с телена бъркалка.

Разбийте, докато започне да побелява и се сгъсти като крем. Охладете сместа.

Към белтъците сложете останалата захар и разбийте на сняг.

Към сместа с жълтъците прибавете постепенно маскарпонето. След това добавете и белтъците, като внимателно бъркате със силиконова шпатула.

Прибавете и настърганата кора лимон. Кремът трябва да е пухкав и въздушен.

Консервата ананас отцедете. Плода нарежете на парченца, а към сока прибавете коняка.

Дъното на форма с падащо дъно /около 20 см/ наредете ред бишкоти савоярди, потопени в сиропа. Покрийте с половината крем и разпределете нарязания ананас.

Подредете втори ред потопени в сироп бишкоти и завършете с крем.

Украсете с парченца ананас, люспи кокос, бели шоколадови капки, печени бадеми и свежа мента за разкош. Може да приготвите тази бишкотена торта по същия начин, но да използвате бисквити вместо бишкоти. Бишкотената торта Карлота с ананас е много вкусна и свежа.

Вижте още рецепти за бишкотени десерти и разберете как да приготвяте идеалния крем за бишкоти.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: