Начин на приготвяне
Първо пригответе крема, като за целта в две отделни купи разделете жълтиците от белтъците. Към жълтъците прибавете половината от захарта и сложете на водна баня, като бъркате постоянно с телена бъркалка.
Разбийте, докато започне да побелява и се сгъсти като крем. Охладете сместа.
Към белтъците сложете останалата захар и разбийте на сняг.
Към сместа с жълтъците прибавете постепенно маскарпонето. След това добавете и белтъците, като внимателно бъркате със силиконова шпатула.
Прибавете и настърганата кора лимон. Кремът трябва да е пухкав и въздушен.
Консервата ананас отцедете. Плода нарежете на парченца, а към сока прибавете коняка.
Дъното на форма с падащо дъно /около 20 см/ наредете ред бишкоти савоярди, потопени в сиропа. Покрийте с половината крем и разпределете нарязания ананас.
Подредете втори ред потопени в сироп бишкоти и завършете с крем.
Украсете с парченца ананас, люспи кокос, бели шоколадови капки, печени бадеми и свежа мента за разкош. Може да приготвите тази бишкотена торта по същия начин, но да използвате бисквити вместо бишкоти. Бишкотената торта Карлота с ананас е много вкусна и свежа.
Вижте още рецепти за бишкотени десерти и разберете как да приготвяте идеалния крем за бишкоти.