Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печени чушки»Печени чушки сиврия с червен лук

Печени чушки сиврия с червен лук

Печени чушки сиврия с червен лук
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусни печени чушки Сиврия, които се приготвят много лесно"

Необходими продукти

  • чушки сиврия - 1.5 кг зелени
  • магданоз - няколко стръка
  • червен лук - 1 голяма глава
  • зехтин
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На решетката на фурната сложете лист алуминиево фолио. Сложете решетката на предпоследното ниво и загрейте фурната на максимални градуси.

Измийте и подсушете чушките Сиврия. Наредете ги върху фолиото и ги изпечете от двете страни, като ги обърнете веднъж.

Сложете печените чушки в плик или тенджера с капак, за да се задушат добре.

Обелете охладените чушки и ги сложете в дълбока чиния. Разпределете върху тях нарязания на тънко червен лук и поръсете с магданоз.

Овкусете с оцет, зехтин и сол на вкус.

Печените чушки сиврия с червен лук са готови.

Ако рецептата ти харесва, опитай и нашите разядки с печени чушки или класическите чушки с доматен сос.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: