Edin.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Супа от леща»Турска крем супа от червена леща

Турска крем супа от червена леща

JuliyaJuliya
Новак
108322k
Турска крем супа от червена леща
Снимка: Juliya
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Турска крем супа от червена леща със зеленчуци - питателна, вкусна и ухаеща на уют."

Необходими продукти

  • червена леща - 1 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 2 с.л.
  • краве масло - 50 г
  • доматен концентрат - 2 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лют червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме зехтина в тенджера и задушаваме нарязаните на кубчета лук, моркови и картофи за около 3-5 минути.

Добавяме измитата леща и гореща вода колкото да покрие зеленчуците.

Варим супата на слаб огън за около 20 минути.

През това време в касерола загряваме маслото и разбъркваме с доматения концентрат.

Сваляме касеролата от котлона, добавяме подправките и разбъркваме.

Изсипваме получената паста към вече сварената супа и пасираме супата от червената леща.

Ако турската крем супа от червена леща е прекалено гъста, добавяме малко гореща вода.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: