Начин на приготвяне
В купичка разбъркваме маята с 1/3 мляко и захарта и оставяме да шупне.
Пресяваме брашното, добавяме солта, останалото мляко, разтопеното масло и маята.
Омесваме меко тесто, намазваме го с олио и оставяме да втаса за около 1 час.
Задушаваме нарязания на ситно лук, добавяме нарязаното на ситно зеле и задушаваме до омекване.
Прехвърляме в купа, добавяме сол, пипер, нарязаните на кубчета яйцата и разбъркваме.
Загряваме олиото и задушаваме лука.
Прибавяме каймата и готвим за около 10 минути, разбърквайки от време на време.
Добавяме подправките и оставяме да се охлади.
Разделяме тестото на около 30-40 парчета, във всяко слагаме от плънката, оформяме пирожки в желана от вас форма и ги подреждаме в тава за печене.
Намазваме пирожките с разбития жълтък и 1 с.л. вода и ги печем в предварително загрята фурна на 200°C за около 15-20 минути.
Перфектните класически руски пирожки!