Начин на приготвяне
В голяма купа пресейте брашното, добавете към него маята и солта. В друг съд чукнете яйцето и жълтъци, разбийте заедно с прясното и киселото мляко, захарта и олиото. Разбъркайте.
Смесете сухата и течната смес и замесете тесто за пирожки, по-меко. Приберете го в набрашнена торбичка, завържете я плътно и го приберете в хладилник.
След час разточете тестото върху набрашнена повърхност на тънка кора 1 см. Леко намажете с вода и нарежете на парчета в квадратна форма.
Заемете се с приготвянето на плънката за пирожките със сирене. Смесете сиренето и белтъка. Нанесете с чаена лъжичка върху квадратчетата.
Навийте на рулото и ги залепете хубаво да не се отворят.
Сипете 3 пръста олио в тенджера и на слаб огън изпържете домашните пирожки от всяка страна. Извадете върху хартия да се отцедят.
Обикновените и вкусни пирожки са готови!