Начин на приготвяне
Разтопете маслото заедно със сметаната на много слаб огън.
Добавете крема сиренето, краве сиренето, Грюер и кашкавал - настъргани. Бъркайте да се разтопят, може и да сложите всичко да се смели в блендер и тогава да поставите на котлона. Бъркайте на много слаб огън около 10 минути до получаване на гладка смес.
Накрая сложете синьото сирене, накълцана та бяла част на стръковете лук и смлените орехи.
Отстранете от огъня и отново разбъркайте до хомогенност.
Разпределете в две малки купички или сложете в една по- голяма.
Приберете в хладилник да стегне. Тъй като това е пастет, нямаме за цел да става кремообразен, а по- твърд.
Когато се втвърди, поднесете вкусния пастет обилно поръсен със зелената част на пресния лук.
Сервирайте със препечени филийки или сухари.
Добър апетит!