Edin.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от сирена със зелен лук

Пастет от сирена със зелен лук

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Пастет от сирена със зелен лук
Снимка: Yordanka Kovacheva
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Разкошна разядка от сирена, която можете да поднесете и на най-претенциозните гости"

Необходими продукти

  • сирене грюер - 120 г
  • кашкавал - 120 г
  • сметана - 100 мл. (30% масленост)
  • крема сирене - 100 г
  • краве сирене - 30 г (може и маскарпоне)
  • синьо сирене - 120 г
  • орехи - 50 г
  • краве масло - 50 г
  • черен пипер - 2 щипки, прясно смлян
  • зелен лук - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото заедно със сметаната на много слаб огън.

Добавете крема сиренето, краве сиренето, Грюер и кашкавал - настъргани. Бъркайте да се разтопят, може и да сложите всичко да се смели в блендер и тогава да поставите на котлона. Бъркайте на много слаб огън около 10 минути до получаване на гладка смес.

Накрая сложете синьото сирене, накълцана та бяла част на стръковете лук и смлените орехи.

Отстранете от огъня и отново разбъркайте до хомогенност.

Разпределете в две малки купички или сложете в една по- голяма.

Приберете в хладилник да стегне. Тъй като това е пастет, нямаме за цел да става кремообразен, а по- твърд.

Когато се втвърди, поднесете вкусния пастет обилно поръсен със зелената част на пресния лук.

Сервирайте със препечени филийки или сухари.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: