Начин на приготвяне
Първо измийте добре крушите и ги обелете. Почистете ги и ги нарежете на парчета, след което ги залейте с лимоновия сок и кафявата захар.
Приберете в хладилник за 12 часа.
На следващия ден сипете в отделен съд сиропа, който се е получил.
Излейте сиропа в тенджера и налейте към него виното. Добавете индришето и кардамона.
Кипнете сместа, намалете силата на огъня и пуснете вътре нарязаните круши.
Варете до сгъстяване на сиропа и омекване на плодовете.
Когато капка, капната на чинийка, спре да се разтича, сладкото е готово.
Махнете индришето и кардамона, а 10-тина минути преди пълна готовност сипете лимонената киселина.
Сипете сладкото в малки бурканчета и ги обърнете с капачката надолу.
Покрийте ги с памучна кърпа - така ще се охлаждат бавно и постепенно.
Ароматното сладко с круши и бяло вино е готово.
В сезона на крушите опитай непременно и нашите сладкиши с круши или тези разкошни поширани круши.