Начин на приготвяне
Необходими са ви добре узрели дюли. Нарежете ги на еднакви резени с ширина около половин сантиметър. Обелете и почистете от наранявания.
Сложете резените в студена вода, за да не почернеят.
Бланширайте ги за 3-4 минути във вряща вода, след което отново ги потопете в студена - така ще се спре процесът на готвене.
От водата и захарта пригответе гъст захарен сироп. Отцедете дюлите от водата и ги сложете в сиропа. Варете на силен огън до сгъстяване на сиропа и докато дюлите станат прозрачни.
2-3 минути преди да свалите сладкото от огъня, добавете индришето и винената киселина.
Изсипете готовото сладко в широки съдове - така ще се охлади по-бързо. След това го насипете в бурканчета.
Сладкото с парченца дюли и индрише е готово.