Edin.bg»Рецепти»Сладка»Сладко с парченца дюли и индрише

Сладко с парченца дюли и индрише

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Новак
261
Сладко с парченца дюли и индрише
Снимка: Ники
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Какво ще кажете за това сладко от дюли?"

Необходими продукти

  • дюли - 500 грама
  • вода - 1 литър
  • захар - 1 килограм
  • винена киселина - 5 г
  • индрише - 2 листчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Необходими са ви добре узрели дюли. Нарежете ги на еднакви резени с ширина около половин сантиметър. Обелете и почистете от наранявания.

Сложете резените в студена вода, за да не почернеят.

Бланширайте ги за 3-4 минути във вряща вода, след което отново ги потопете в студена - така ще се спре процесът на готвене.

От водата и захарта пригответе гъст захарен сироп. Отцедете дюлите от водата и ги сложете в сиропа. Варете на силен огън до сгъстяване на сиропа и докато дюлите станат прозрачни.

2-3 минути преди да свалите сладкото от огъня, добавете индришето и винената киселина.

Изсипете готовото сладко в широки съдове - така ще се охлади по-бързо. След това го насипете в бурканчета.

Сладкото с парченца дюли и индрише е готово.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: