Начин на приготвяне
Измийте сините сливи, махнете костлките им и ги нарежете на половини. Махнете дръжките на гроздето и го измийте старателно.
Напълнете всеки буркан с посоченото количество плодове.
Сипете по 4 лъжици захар на всеки буркан, добавете по 1 лист див лимон и 2 листа индрише.
Сипете вода, която да стига малко под ръба на гърлото на буркана.
Затворете компотите.
В голяма тенджера сложете дебела кърпа и наредете бурканите. Сипете вода и кипнете на умерен огън.
Когато видите, че водата е хубаво завряла, засечете 15 минути.
Извадете компотите и ги обърнете с капачките надолу, оставете да се охладят така.
Съхранявайте ги в тъмно и хладно място.
Бабиният компот с индрише е готов.