Начин на приготвяне
За тази бобена гозбица първо трябва да се накисне фасулът във вода за една вечер, след което течността да се изхвърли.
Набъбналият боб се слага в нова студена вода и се вари първо на слаб огън, а след това - на умерен.
След пълното сваряване на боба водата се отстранява и зърната се оставят настрана.
Отделно в дълбок тиган задушете в малко олио нарязан лук. Добавете сварения фасул и наръсете със сол, джоджен, чубрица, пикантен пипер. Задушете ястието още малко, похлупено - за около 5 минути.
В друг съд загрейте краве масло. Щом се разтопи, добавете червен пипер и с тази смес полейте боба.
За финал ръснете и магданоз.
Бабиния фасул с чубрица хапнете, докато е още топъл.