Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Компот»Бабиният компот с индрише

Бабиният компот с индрише

ЗориЗори
Новак
15515k
Бабиният компот с индрише
Снимка: Зори
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Баба знае най-добре как се прави перфектният компот"

Необходими продукти

  • сини сливи - по 300 г на буркан (твърди)
  • захар - по 4 с.л. на буркан
  • червено грозде - 100 г на буркан (без семки)
  • индрише - по 2 листа на буркан
  • див лимон - по 1 лист на буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте сините сливи, махнете костлките им и ги нарежете на половини. Махнете дръжките на гроздето и го измийте старателно.

Напълнете всеки буркан с посоченото количество плодове.

Сипете по 4 лъжици захар на всеки буркан, добавете по 1 лист див лимон и 2 листа индрише.

Сипете вода, която да стига малко под ръба на гърлото на буркана.

Затворете компотите.

В голяма тенджера сложете дебела кърпа и наредете бурканите. Сипете вода и кипнете на умерен огън.

Когато видите, че водата е хубаво завряла, засечете 15 минути.

Извадете компотите и ги обърнете с капачките надолу, оставете да се охладят така.

Съхранявайте ги в тъмно и хладно място.

Бабиният компот с индрише е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: