Edin.bg»Рецепти»Сладка»Печено сладко от круши с индрише

Печено сладко от круши с индрише

Печено сладко от круши с индрише
Снимка: Гергана Георгиева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
220 мин.
Порции
5
"Сладко с вълшебен вкус и прекрасен аромат"

Необходими продукти

  • круши - 5 кг
  • винен оцет - 2 с.л.
  • захар - 1200 грама
  • индрише - 4 - 5 листчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте крушите, обелете и ги нарежете на малки парченца.

Прехвърлете нарязаните круши в подходяща дълбока тава и ги посипете със захарта. Оставете ги да престоят така, за да си пуснат плодовия сок.

Разбъркайте добре и сложете тавата с крушите в загрята на 220 градуса фурна.

Печете сладкото около 2-3 часа, като на всеки 20-тина минути го изваждате и разбърквате, за да не загори.

В края на печенето добвете оцета и нарязаното на ситно индрише.

Разбъркайте готовото сладко и го напълнете в сухи бурканчета.

Затворете с капачки и стерилизирайте за 10 минути от момента на завирането на водата.

Печеното сладко от круши с индрише е чудно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: