Edin.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Селско сладко с диви круши

Селско сладко с диви круши

ЛюдмилаЛюдмила
Новак
251k
Селско сладко с диви круши
Снимка: Людмила
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
170 мин.
Порции
8
"Страхотно ароматно сладко, което да се сервирате към мекици, палачинки или каквото ви душа иска"

Необходими продукти

  • захар - 1200 грама
  • круши - 2 кг
  • лимонтозу - 1 пакетче (10 грама)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете хубаво крушите, измийте и ги нарежете на парчета. Може да ги обелите за по-нежен вкус на сладкото.

Посипете ги със захар и оставете да престоят около 12 часа, за да си пуснат сока.

Количеството на захарта може да варира според вашите вкусови предпочитания и сладостта на плодовете.

Загрейте фурната на 160 градуса и печете сладкото до получаване на карамелен вид на крушите.

Извадете и пасирайте всичко, добавете лимонтозуто и върнете обратно във фурната. Когато кипне повторно, извадете и насипете в топли бурканчета.

Обърнете с капачките надолу и оставете да се охладят така.

Селското сладко с диви круши е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: