Начин на приготвяне
Посочените продукти са за едно бурканче, увеличете ги пропорционално, за да приготвите по-голямо количество сладко.
Първо измийте хубаво смокините, почистете и ги разполовете.
Обелете и почистете крушите, нарежете ги на малки парчета.
Сипете подготвените плодове в подходяща тава. Посипете ги със захарта и сипете водата. Имайте предвид, че ако смокините са по-сухички и не така сладки, може да добавите още малко захар и вода.
Разбъркайте добре и покрийте с фолио.
Загрейте фурната на 170 градуса с вентилатор. Сложете тавата вътре и печете докато плодовете омекнат, а течността започне да се сгъстява.
Накрая поръсете сладкото с лимоновия сок и разбъркайте леко. Махнете фолиото и го оставете във фурната, за да се запече до получаване на желаната гъстота - около 15-тина минути.
Стерилизирайте предварително бурканчета и разпределете сладкото в тях. Затворете и ги обърнете с капачката надолу, оставете да се охладят така.
Съхранявайте сладкото на тъмно и прохладно място.
Печеното сладко от круши със смокини е готово.
Опитайте и другите ни предложения за домашно сладко от круши или това страхотно сладко от смокини.