Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Слепени какаови меденки

Слепени какаови меденки

JuliyaJuliya
Новак
108322k
Слепени какаови меденки
Снимка: Juliya
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20
"Слепените какаови меденки са меки, вкусни и ароматни. Идеални са за следобедното кафе или пък за чай."

Необходими продукти

  • краве масло - 20 г
  • прясно мляко - 200 г
  • мед - 50 г
  • канела - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. млян
  • индийско орехче - щипка
  • жълтъци - 2 бр.
  • брашно - 350 г
  • какао - 60 г
  • захар - 200 г
  • сода бикарбонат - 7 г
  • сол - щипка
  • мармалад - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа сипваме захарта и 100 г брашно.

В касерола загряваме млякото, маслото, меда и подправките, добавяме към сместа от захар и брашно и разбъркваме.

В друга купа смесваме 250 г брашно, какаото, солта и содата.

Добавяме жълтъка към течната смес и разбъркваме.

Прибавяме сухата смес и получаваме лепкаво тесто.

При необходимост добавяме още малко брашно.

Изсипваме тестото за меденки върху набрашнения плот и разточваме на кора с дебелина около 0.5 см.

Изрязваме формички и ги подреждаме в тава.

Печем меденките в предварително загрята на 180°C фурна за около 10-15 минути и ги охлаждаме върху решетка.

Слепваме всички сладки две по две с мармалад по избор и украсяваме по желание с глазура.

Слепените какаови меденки са меки, вкусни и ароматни сладки за душата.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: