Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Масленки»Кето масленки с еритритол

Кето масленки с еритритол

Кето масленки с еритритол
Снимка: Румяна Сакалийска
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Вкусни масленки, които да си похапнете без угризения за талията"

Необходими продукти

  • бадемово брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 2 броя
  • масло - 120 грама
  • ванилов екстракт - 1 ч.л.
  • еритритол - 70 грама
  • бакпулвер - 5 грама
  • канела - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете маслото да омекне, след което го прехвърлете в купа заедно с еритритола. Разбийте с миксер до пухкава смес.

С непрекъснато бъркане добавете яйцата - едно по едно, както и канелата с ваниловия екстракт.

Пресейте брашното с бакпулвера и го добавете на части. Замесете меко тесто.

От готовото тесто откъсвайте еднакви по големина топчета, които се оформят на масленки.

Подредете ги в тава с хартия за печене.

Загрейте фурната на 175 градуса и изпечете бисквитите до готовност - около 20-тина минути.

Кето масленките с еритритол са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: