Начин на приготвяне
В голяма купа сипваме захарта и 100 г брашно.
В касерола загряваме млякото, маслото, меда и подправките, добавяме към сместа от захар и брашно и разбъркваме.
В друга купа смесваме 250 г брашно, какаото, солта и содата.
Добавяме жълтъка към течната смес и разбъркваме.
Прибавяме сухата смес и получаваме лепкаво тесто.
При необходимост добавяме още малко брашно.
Изсипваме тестото за меденки върху набрашнения плот и разточваме на кора с дебелина около 0.5 см.
Изрязваме формички и ги подреждаме в тава.
Печем меденките в предварително загрята на 180°C фурна за около 10-15 минути и ги охлаждаме върху решетка.
Слепваме всички сладки две по две с мармалад по избор и украсяваме по желание с глазура.
Слепените какаови меденки са меки, вкусни и ароматни сладки за душата.