Начин на приготвяне
Сипете водата и захарта в голяма тенджера и ги сложете на котлона да се варят, за да се получи захарен сироп.
Разтворете нишестето в малко вода и го изсипете в сиропа при непрекъснато бъркане с голяма лъжица.
След около 30 минути цветът става прозрачен - тогава сипете сладкарската боя.
Изсипете готовата смес в правоъгълна тава върху хартия за печене - разстелете я хубаво, така че да няма празни места и я сложете в хладилник за около 12 часа.
Изсипете кокосовите стърготини в чиния.
Нарежете домашния локум на малки парченца и го оваляйте в тях.
Наредете готовите локумки в поднос и ги поднесете.
Домашният локум по турска рецепта е много вкусен.
Да ви е сладко!