Начин на приготвяне
Първо пригответе сиропа, за да има време да се охлади добре. За целта кипнете водата със захарта.
Варете около 5 минути на умерен котлон, добавете нарязания лимон и варете още 4 минути. Свалете от котлона и охладете.
Разбийте яйцата със захарта. Добавете киселото мляко с угасената в него сода. Бъркайки непрекъснато, сипете олиото.
Постепенно добавете гриса и брашното, което предварително сте пресяли с бакпулвера и настърганата лимонова кора.
Изсипете сместа в намазнена и набрашнена форма, печете в загрята на 200 градуса фурна до златист цвят.
Извадете от фурната реването и докато е горещо го залейте със захарния сироп.
Гарнирайте по избор.
Сочното реване по турска рецепта е готово.