Начин на приготвяне
За да приготвим тези вкусни магданозени кюфтенца, вземаме листата и тънките горни дръжки на магданозените клонки.
Скълцваме пресния лук и чесън.
В блендера слагаме магданоза и го смиламе на средни обороти, след което прибавяме лука, чесъна, сиренето, изварата и суровите яйца.
Отново пасираме с блендера, но този път на високи обороти, за да се получи хомогенна смес.
Имайте предвид обаче, че не трябва сместа да е твърде течна, а да се виждат късчета от продуктите.
Получената субстанция се сгъстява с галета - осем супени лъжици с връх (или малко повече).
От полученото тесто се правят с ръце магданозени кюфтенца, които се пържат в загрято олио до златисто.
След като се извадят от олиото, безмесните кюфтенца се поставят върху кухненска хартия.
Поднасят се в плато с лимони и сос по избор.
Перфектните магданозени кюфтета са готови за похапване.