Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Перфектните магданозени кюфтета

Перфектните магданозени кюфтета

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Перфектните магданозени кюфтета
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"Пригответе и един млечен сос към тях и ще имате несравнима вкусотия!"

Необходими продукти

  • зелен лук - 6 стръка
  • зелен чесън - 4 стръка
  • магданоз - 200 г (листа)
  • яйца - 2 бр. XL
  • извара - 130 г
  • овче сирене - 220 г, твърдо
  • галета - 8 с.л. или до получаване на гъста смес
  • олио - за пържене
  • лимони - 1 бр. за поднасяне
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвим тези вкусни магданозени кюфтенца, вземаме листата и тънките горни дръжки на магданозените клонки.

Скълцваме пресния лук и чесън.

В блендера слагаме магданоза и го смиламе на средни обороти, след което прибавяме лука, чесъна, сиренето, изварата и суровите яйца.

Отново пасираме с блендера, но този път на високи обороти, за да се получи хомогенна смес.

Имайте предвид обаче, че не трябва сместа да е твърде течна, а да се виждат късчета от продуктите.

Получената субстанция се сгъстява с галета - осем супени лъжици с връх (или малко повече).

От полученото тесто се правят с ръце магданозени кюфтенца, които се пържат в загрято олио до златисто.

След като се извадят от олиото, безмесните кюфтенца се поставят върху кухненска хартия.

Поднасят се в плато с лимони и сос по избор.

Перфектните магданозени кюфтета са готови за похапване.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: