Начин на приготвяне
Сипете топлото мляко и захарта в купа, разбъркайте добре. Прибавете натрошената жива мая и оставете да се активира.
Оформете кладенче в средата на брашното. Сипете вътре разтопеното масло, млякото с маята, яйцето и солта. Започнете да месите постепенно и ако се наложи, добавете още малко брашно.
Намазнете подходяща купа, поставете тестото вътре и го покрийте със стреч фолио. Оставете да втаса и да удвои обема си.
Смесете в купа кафявата захар, канелата и орехите.
Разточете готовото тесто на голям правоъгълник и намажете хубаво с маслото. Поръсете с плънката и навийте на по-стегнато руло.
Нарежете руло на 20 парчета, еднакви по големина.
Сложете хартия за печене в тава и наредете рулцата вътре, като оставяте разстояние между тях. Покрийте ги и оставете да втасат и удвоят обема си.
Махнете кърпата и сложете фолио отгоре.
Загрейте фурната на 180 градуса и печете канелените рулца за 10 минути. След това махнете фолиото и печете още 10 минути.
Разбийте пудрата захар с водата, добавете крема сиренето и разбийте с миксер.
Залейте сладките рулца с този сос.
Перфектните канелени рулца са готови.