Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифли»Постни канелени кифлички

Постни канелени кифлички

Аника ВойтАника Войт
Новак
9311k
Постни канелени кифлички
Снимка: Аника Войт
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
24
"Разкошни кифлички, които ще се усладят на всеки почитател на канелените рулца"

Необходими продукти

  • за тестото
  • брашно - 500 г ( +/ - 100 г)
  • захар - 2 с.л
  • суха мая - 7 г
  • олио - 100 мл
  • сол - 1 щипка
  • топла вода - 200 мл
  • канела - 1 чаена лъжичка
  • за плънката
  • канела - 100 г
  • захар - 200 г
  • малко вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете водата до приятно топла температура (не бива да пари). В нея разтворете маята, 1 с.л. захар и 2 с.л. от брашното. Разбъркайте и оставете настрани за 10 минути.

За плънката смесете захарта, канелата и водата. С блендер или пасатор пасирайте до получаване на гъста смес.

В тава пресейте брашното и добавете останалата захар и солта. Направете кладенче в средата и в него изсипете активираната мая и олиото

Размесете до получаване на меко тесто за кифли. Разделете тестото на три части - така ще работите много по-лесно на малки порции. Всяка топка разточете на кръг. Разрежете го на няколко части. В средата на всяка сложете по една с.л. от плънката.

Навийте на кифлички, които подредете в предварително застилана с хартия за печене тава. Покрийте с кърпа приготвените кифлички и оставете да втасат за около 30-45 минути.

През това време включете фурната да се загрява на 180 градуса. Изпечете постните канелени кифлички до златисто (около 40 минути). Щом са готови, ги извадете и върху тях поръсете смес от пудра захар и канела.

Разкошни кифлички, които ще се усладят на всеки почитател на канелени рулца.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: