Начин на приготвяне
Затоплете водата до приятно топла температура (не бива да пари). В нея разтворете маята, 1 с.л. захар и 2 с.л. от брашното. Разбъркайте и оставете настрани за 10 минути.
За плънката смесете захарта, канелата и водата. С блендер или пасатор пасирайте до получаване на гъста смес.
В тава пресейте брашното и добавете останалата захар и солта. Направете кладенче в средата и в него изсипете активираната мая и олиото
Размесете до получаване на меко тесто за кифли. Разделете тестото на три части - така ще работите много по-лесно на малки порции. Всяка топка разточете на кръг. Разрежете го на няколко части. В средата на всяка сложете по една с.л. от плънката.
Навийте на кифлички, които подредете в предварително застилана с хартия за печене тава. Покрийте с кърпа приготвените кифлички и оставете да втасат за около 30-45 минути.
През това време включете фурната да се загрява на 180 градуса. Изпечете постните канелени кифлички до златисто (около 40 минути). Щом са готови, ги извадете и върху тях поръсете смес от пудра захар и канела.
Разкошни кифлички, които ще се усладят на всеки почитател на канелени рулца.