Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифли»Класически канелени кифлички

Класически канелени кифлички

Fat BertaFat Berta
Новак
29150
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
30
"Канелените тестени изкушения са сред любимите ни"

Необходими продукти

  • за тестото
  • прясно мляко - 150 мл
  • яйца - 1
  • масло - 2 с.л. разтопено
  • брашно - към 3 ч.ч.
  • захар - 2/4 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • мая - 1 пакетче суха
  • За плънката
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • канела - 2 с.л.
  • масло - 100 грама меко
  • канелена захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното с маята, захарта и солта. В средата направете кладенче и чукнете вътре яйцето. Постепенно сипете топлото мялко и маслото, като загребвате части от брашното.

Замесете меко тесто и го оставете на топло, за да втаса до удвояване на обема.

За плънката разбъркайте добре мекото масло с канелата и захарта. Разделете вече втасалото тесто на 2 части. Всяка част разточете на правоъгълник и намажете с плънката.

Навийте на стегнати рула и всяко едно руло нарежете на парчета, които са с приблизителна дебелина от 2 см.

Кифличките наредете върху тава с хартия за печене. Оставете пак да втасат и намажете с предварително разбит жълтък с малко вода.

Поръсете с още малко канелена захар и печете в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Класическите канелени кифлички са много сполучливи.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: