Начин на приготвяне
Смесете брашното с маята, захарта и солта. В средата направете кладенче и чукнете вътре яйцето. Постепенно сипете топлото мялко и маслото, като загребвате части от брашното.
Замесете меко тесто и го оставете на топло, за да втаса до удвояване на обема.
За плънката разбъркайте добре мекото масло с канелата и захарта. Разделете вече втасалото тесто на 2 части. Всяка част разточете на правоъгълник и намажете с плънката.
Навийте на стегнати рула и всяко едно руло нарежете на парчета, които са с приблизителна дебелина от 2 см.
Кифличките наредете върху тава с хартия за печене. Оставете пак да втасат и намажете с предварително разбит жълтък с малко вода.
Поръсете с още малко канелена захар и печете в загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Класическите канелени кифлички са много сполучливи.