Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Перфектните канелени рулца

Перфектните канелени рулца

Перфектните канелени рулца
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20
"Меки, пухкави и ароматни - тези канелени рулца наистина са перфектни"

Необходими продукти

  • брашно - около 400 грама
  • прясно мляко - 150 мл (хладко)
  • масло - 50 грама (разтопено)
  • яйца - 1 брой
  • жива мая - 20 грама
  • захар - 30 г
  • сол - 1 щ.
  • Плънка
  • кафява захар - 100 грама
  • канела - 1 - 2 ч.л.
  • масло - 100 грама (омекнало)
  • орехи - 100 грама (смлени на едро)
  • Заливка
  • пудра захар - 100 грама
  • вода - 50 мл
  • крема сирене - 150 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете топлото мляко и захарта в купа, разбъркайте добре. Прибавете натрошената жива мая и оставете да се активира.

Оформете кладенче в средата на брашното. Сипете вътре разтопеното масло, млякото с маята, яйцето и солта. Започнете да месите постепенно и ако се наложи, добавете още малко брашно.

Намазнете подходяща купа, поставете тестото вътре и го покрийте със стреч фолио. Оставете да втаса и да удвои обема си.

Смесете в купа кафявата захар, канелата и орехите.

Разточете готовото тесто на голям правоъгълник и намажете хубаво с маслото. Поръсете с плънката и навийте на по-стегнато руло.

Нарежете руло на 20 парчета, еднакви по големина.

Сложете хартия за печене в тава и наредете рулцата вътре, като оставяте разстояние между тях. Покрийте ги и оставете да втасат и удвоят обема си.

Махнете кърпата и сложете фолио отгоре.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете канелените рулца за 10 минути. След това махнете фолиото и печете още 10 минути.

Разбийте пудрата захар с водата, добавете крема сиренето и разбийте с миксер.

Залейте сладките рулца с този сос.

Перфектните канелени рулца са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: