Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Канелени рулца Охлювчета

Канелени рулца Охлювчета

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Новак
261
Канелени рулца Охлювчета
Снимка: Анонимен
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
24
"Няма такъв сладък аромат - винаги сме готови да приготвим тези канелени рулца, защото са разкошни"

Необходими продукти

  • брашно - 400 грама
  • прясно мляко - 120 мл топло
  • вода - 120 мл топла
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 2 с.л.
  • мая - 1 ч.л. суха
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 1
  • За пълнежа
  • масло - 30 грама
  • кафява захар - 2 - 3 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • стафиди - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо загрейте фурната на 200 градуса.

Пресейте брашното със солта и захарта, прибавете маята.

Смесете яйцето с водата, млякото и олиото, прибавете ги към брашното. Постепенно замесете меко тесто. Оставете го на топло да втаса и да удвои обема си. След това отново премесете.

Разточете тестото и го нарежете на две части. Всяка една част намажете с размекнатото масло. Смесете канелата със захарта, поръсете отгоре и завършете със стафидите.

Завийте двете части на рула. Нарежете ги с остър нож и ги намажете с още малко масло.

Оставете охлювчетата да престоят 30-тина минути и изпечете в загрятата фурна за 20-тина минути.

Канелените рулца Охлювчета са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: