Начин на приготвяне
В съд сипете малко от топлото мляко, а в него добавете маята и захарта. Оставете да се разтворят, завивайки купата с фолио.
В друг съд, в който ще замесите тестото, пресейте брашното и сипете солта. Добавете разтопеното масло, разбитите яйца, оставяйки един от жълтъците за намазване на малките банички.
Сипете маята и замесете тесто. Увийте го със стреч фолио и оставете да втаса.
Може да приготвите плънката за охлювчетата.
Чукнете яйцето и го смесете с натрошеното сирене. Разтопете маслото в отделен съд. Разделете готовото тесто на 4 топки, които ще разточите на кора около 25-30 см.
Сложете всички 4 кори една върху друга като между всяка намажете масло и от плънката. Последната кора остава ненамазана.
Разточете всички заедно до около 40-45 см. Нарежете на ленти. Усучете и навийте всяка на охлюв.
Подредете баничките със сирене в тава, намажете със смес от 1 с.л. мляко и жълтък, поръсете със сусамови семена.
Печете баничките охлювчета с яйца и сирене на 180 градуса до готовност.