Edin.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички охлювчета с яйца и сирене

Банички охлювчета с яйца и сирене

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Банички охлювчета с яйца и сирене
Снимка: Мария Симова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Не се притеснявайте, със сигурност няма да остане и троха след закуска от тези вкусни банички"

Необходими продукти

  • тесто
  • брашно - 600 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • яйца - 2 бр.
  • краве масло - 3 с.л. разтопено
  • мая - 20 г прясна
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • плънка
  • яйца - 1 бр.
  • сирене - 300 г
  • сусам - за поръсване
  • краве масло - 100 г разтопено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд сипете малко от топлото мляко, а в него добавете маята и захарта. Оставете да се разтворят, завивайки купата с фолио.

В друг съд, в който ще замесите тестото, пресейте брашното и сипете солта. Добавете разтопеното масло, разбитите яйца, оставяйки един от жълтъците за намазване на малките банички.

Сипете маята и замесете тесто. Увийте го със стреч фолио и оставете да втаса.

Може да приготвите плънката за охлювчетата.

Чукнете яйцето и го смесете с натрошеното сирене. Разтопете маслото в отделен съд. Разделете готовото тесто на 4 топки, които ще разточите на кора около 25-30 см.

Сложете всички 4 кори една върху друга като между всяка намажете масло и от плънката. Последната кора остава ненамазана.

Разточете всички заедно до около 40-45 см. Нарежете на ленти. Усучете и навийте всяка на охлюв.

Подредете баничките със сирене в тава, намажете със смес от 1 с.л. мляко и жълтък, поръсете със сусамови семена.

Печете баничките охлювчета с яйца и сирене на 180 градуса до готовност.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: