Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Кавърма»Кавърма от език с гъби

Кавърма от език с гъби

Кавърма от език с гъби
Снимка: Веселина Константинова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Вкусна кавърма за вашата трапезата. Уважете я подобаващо с червено вино."

Необходими продукти

  • шкембе - 300 г варено
  • телешки език - 500 г сварен и обелен
  • масло - 100 г
  • моркови - 2 бр. средни
  • лук - 500 г
  • печурки - 1 бурканче мариновани
  • домати - 2 - 3 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • олио - 5 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцваме лука и го задушаваме в олиото, докато промени цвета си. Добавяме обелените и наситнени домати и моркови.

Слагаме още печурките и телешкия език, нарязани на парчета. Поръсваме с червен пипер и сол.

Оставяме сместа да къкри на огъня.

В друг съд в загрято масло се запържва надребненото шкембе за кратко.

В дълбока тава обединете съдържанието на двете смеси и налейте 150 мл вода.

Печете ястието Кавърма от език с гъби, докато сосчето се сгъсти.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: