Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхния»Свинско със зеленчуци в крок пот

Свинско със зеленчуци в крок пот

Свинско със зеленчуци в крок пот
Снимка: Албена Асенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
310 мин.
Порции
6
"Бавно готвената яхния с месо и зеленчуци е неустоимо вкусно ястие, което ще се хареса на цялото семейство"

Необходими продукти

  • картофи - 800 грама
  • свински джолан - 700 грама (предварително обезкостен)
  • гъби - 250 грама
  • грах - 1/2 ч.ч. (от консерва)
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист - 2 броя
  • червен пипер - 1 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • кимион - 1/4 ч.л.
  • олио - 5 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете джолана на хапки.

Загрейте олио и запържете свинското, след което го прехвърлете в керамичния съд на крок пота.

Нарежете на по-едро обелените картофи.

Моркова, лука и гъбките обелете и нарежете на тънки филийки.

Добавете зеленчуците към месото и разбъркайте.

Овкусете с олио, сол, дафинов лист, кимион и червен пипер. Добавете брашното и доматеното пюре.

Сипете 1/2 ч.ч. вода и сложете капака. Включете уреда на първа степен.

Гответе яхнията за 5 час, като в края се добавя граха.

Поръсете свинското с картофи с пресен магданоз и сервирайте.

Свинското със зеленчуци в крок пот е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: