Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Луканка»Селски луканки от свинско

Селски луканки от свинско

НикиНики
Новак
13363k
Селски луканки от свинско
Снимка: Ники
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
160 мин.
Общо
160 мин.
Порции
20
"Сервираме към луканката и едно хубаво вино от село, и идилията е пълна!"

Необходими продукти

  • свински черва - тънки, за пълнене
  • свинско месо - 9 кг шарено
  • черен пипер - 20 г
  • червен пипер - 50 г
  • чубрица - 20 г
  • сол - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази селска луканка от свинско е любимо мезе за бира, вино и ракия.

За да я приготвим, трябва първо да нарежем месото на късчета и да го сложим в голямо корито.

Прибавяме изброените подправки и разбъркваме старателно.

След това месото трябва да се прекара през машинка за мелене.

С получената домашна каймичка пълним червата.

Готовите луканки се връзват в двата края с много здрав конец.

След това ги окачаме на проветриво и сухо място да съхнат.

Желателно е периодично да се минават с шише или точилка за още по-добър резултат.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: