Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювечета»Селски гювечета с грах и свинско

Селски гювечета с грах и свинско

Селски гювечета с грах и свинско
Снимка: Добринка Петкова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Чудни гювечета с грах и свинско - селска рецепта, която заслужава мястото си в града"

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 грама
  • грах - 1 буркан (400 - 500 г)
  • моркови - 1 брой
  • червени чушки - 1 брой
  • домати - 1 брой
  • брашно - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • подправки - на вкус
  • вода - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на кубчета свинското месо и го задушете в загрято олио до приятен златист цвят.

Добавете наситнените лук и чушка, а няколко минути след тях и настъргания домат.

Овксуете с подправките и разпределет продуктите в гювечета. Сипете отгоре граха и нарязаните моркови.

Размийте брашното с водата и сипете в гювечетата. Сложете капачетата и пъхнете гювечетата в студена фурна.

Включете на 200 градуса и печете около 40 минути или до готовност.

Селските гювечета с грах и свинско са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: