Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Ориз с чушки и кашкавал в гювече

Ориз с чушки и кашкавал в гювече

Ориз с чушки и кашкавал в гювече
Снимка: Добринка Петкова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Ориз с чушки и кашкавал в гювече за малки и големи гладници. Най-хубавото, което сме опитвали!"

Необходими продукти

  • ориз - около 200 г
  • чушки - 4 бр. пиперки
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • сушени сливи - 15 бр.
  • лук - 1 глава
  • бульон - около 600 мл по избор
  • кашкавал - 50 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Надребняваме лука и пиперките и ги запържваме с малко мазнина. Прибавяме ориза, разбъркваме, и след 2 минути наливаме доматено пюре. Овкусяваме с подправките.

Наливаме бульона и слагаме сливите. Разбъркваме и оставяме гозбата с ориз да ври на тих огън.

След като оризът набъбне, разпределяме сместа в глинени гювечета и ги пъхваме във фурната.

Печем гювечетата на 200 градуса за около 15 минути или до златист загар.

Малко преди да извадим гювечетата от фурната, ги поръсваме с рендосан кашкавал и запичаме до апетитен загар.

Този ориз с чушки и кашкавал в гювече е ароматен и апетитен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: