Начин на приготвяне
Почистения и нарязан спанак слагаме в купа. Добавяме към него натрошеното сирене, яйцата, скълцаните магданоз и лук.
Добавяме киселото мляко с погасената вътре сода, олиото и солта. Разбъркваме добре и започваме да влагаме постепенно и брашното в сместа си за кекс. Бъркаме до получаването на гладка консистенция.
Нея прехвърляме във форма за кекс или обикновена тава, която сме намаслили добре.
Печем соления кекс първо само на 200 градуса при долен реотан, а след двадесет минути, печем с двата реотана.
Печем до златист загар на нашия солен кекс.
Готовото изделие със спанак може да се сервира с кисело мляко.
По желание по време на печенето може да ръснете и кашкавал върху спаначения кекс с магданоз и сирене.