Edin.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Солен кекс с шунка и сирене в хлебопекарна

Солен кекс с шунка и сирене в хлебопекарна

Солен кекс с шунка и сирене в хлебопекарна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Любимата семейна следобедна закуска"

Необходими продукти

  • олио - 1/2 ч.ч.
  • краве масло - 60 г
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 пак.
  • сода бикарбонат - 1 /2 ч.л.
  • брашно - 1 ч.ч. бяло
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • сирене - 150 г
  • шунка - 3 бр. слайс
  • сол - 1 к.л.
  • шарена сол - 1 к.л.
  • микс от семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загасете содата в киселото мляко и я оставете да шупне. Сложете всички течни съставки за солен кекс с контейнера на хлебопекарната, солта, брашната и бакпулвера. Нагласете на програма кекс (при мен е номер 9 на Moulinex).

Малко преди да спре да меси сложете сиренето (натрошено) и шунката, нарязана на дребно, а след като спре, поръсете с микс от семена. Оставете машината да приключи програмата.

Извадете върху решетка и оставете да изстине кексът в хлебопекарна.

Солен кекс с шунка и сирене в хлебопекарна - подходящ за всяко време на деня, както и за пикник навън.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: