edin.bg»Рецепти»Паста»Талиатели с печурки и пармезан

Талиатели с печурки и пармезан

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
17022k186
Талиатели с печурки и пармезан
Снимка: Албена Асенова
12/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Порция талиатели е перфектния завършек на деня"

Необходими Продукти

  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1/2 глава
  • талиатели - 300 г
  • бяло вино - 100 мл
  • домати - 1 и 1/2 ч.ч. настъргани
  • мащерка - 1 с.л. суха
  • захар - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 3 щипки смлян
  • зехтин - 4 с.л.
  • гъби - 200 г
  • сол
  • пармезан - настърган за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте на ситно чесъна и лука, запържете в дълбок тиган.

Когато омекнат, към тях добавете нарязаните на резени гъби. Разбъркайте и сипете малко бяло вино.

Когато се изпари, сипете доматите. Овкусете ароматния сос за пастата със захар, сол, мащерка, а щом е готов - и с черен пипер. Гответе до сгъстяване.

Сварете талиателите според инструкциите.

Поднесете талиателите с печурки и пармезан.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: