Edin.bg»Рецепти»Паста»Талиатели с босилеково песто и пармезан

Талиатели с босилеково песто и пармезан

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
449916k518
Талиатели с босилеково песто и пармезан
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
28/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Не пестете пестото и пармезана - колкото повече добавите на тези талиатели, толкова по-вкусни и сочни ще бъдат те"

Необходими Продукти

  • талиатели - 500 г
  • сол - 2 щипки
  • За пестото
  • пармезан - 50 г + за поръсване
  • кедрови ядки - 4 с.л. + за поръсване
  • босилек - 100 - 120 г пресни листа
  • зехтин - 100 мл + за разреждане
  • чесън - 2 скилидки
  • пармезан - 50 г + за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата.

За пестото смесете измитите листа босилек, зехтина, кедровите ядки и чесъна и ги пасирайте, така че продуктите да станат на ситни парченца.

Настържете пармезана и го добавете към другите продукти - заделете малко за поръсване.

Ако искате да бъде по-течно, може да долеете още зехтин.

Отцедете талиателите в голям гевгир и ги разпределете в няколко порции.

Отгоре разпределете босилековото песто.

Поръсете тази вкусна паста с още пармезан и кедрови ядки по избор.

Талиателите с босилеково песто и пармезан са много вкусни.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: