Пържен мозък за мезе

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
476917k
Пържен мозък за мезе
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
16 мин.
Общо
26 мин.
Порции
4
"Опитайте нашето предложение за мезе от пържен мозък"

Необходими продукти

  • свински мозък - 260 грама (почистен)
  • олио - 2 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовете свинския мозък и го накиснете за 1-2 часа в студена вода с лъжица оцет.

Сипете вода в тенджера, посолете и я кипнете. Намалете огъня и пуснете вътре мозъците.

Сварете ги за 5-6 минути, отцедете ги добре.

Загрейте маслото и олиото в тиган на умерен огън. Изпържете мозъка и от двете страни.

Посолете и поднесете мезето топло.

Пърженият мозък за мезе е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: