Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Пай с дюли и ром

Пай с дюли и ром

Пай с дюли и ром
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
29 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
79 мин.
Порции
5
"Златен пай с вкуса на есента"

Необходими продукти

  • брашно - 250 грама
  • масло - 100 грама
  • яйца - 4 броя
  • захар - 200 грама
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • дюли - 250 грама
  • прясно мляко - 100 мл
  • лимонова кора
  • ром - 1‐2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете маслото да омекне на стайна температура и го разбийте заедно със захарта. Добавете яйцата - едно по едно, като не спирате да бъркате.

Сипете рома, брашното с бакпулвера, млякото и лимоновата кора.

Намазнете и набрашнете тава и сипете вътре сместа.

Обелете и нарежете дюлите на тънки резени, наредете ги отгоре.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете пая до готовност. Накрая го поръсете с пудра захар.

Паят с дюли и ром е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: