Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Френски сладкиш с яйца и извара

Френски сладкиш с яйца и извара

Френски сладкиш с яйца и извара
Снимка: Веселина Константинова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Френски сладкиш с яйца и извара - класика, която всеки трябва да опита."

Необходими продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • масло - 200 г или маргарин
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • за плънката
  • яйца - 2 бр.
  • извара - 400 г
  • захар - 180 г
  • ванилена захар - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд комбинираме брашното, бакпулвера и краве масло. От сместа правим тесто на трохи и го оставяме на хладно за малко.

В съд за тарт или торта оформяме блата на френския сладкиш, като правим и стенички.

За плънката разбиваме яйцата със захарта и прибавяме изварата, както и ванилената захар.

Разпределяме сместа в кората и разстиламе равномерно.

Печем сладкиша за 45 минути или до приятен загар на 180 до 200 градуса.

Този Френски сладкиш с яйца и извара ще се услади на всеки, които харесва сладкиши тип чийзкейк.

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: