Начин на приготвяне
Замесете меко и еластично тесто от брашното, сметаната, яйцето и солта. Оставете го да отлежи в хладилник около 1 час.
След това го разточете на лента и го нарежете на 20-ина парчета.
Оформете топчета и ги подредете в намаслена тава с около 5 см между тях.
След като отлежат 10 мин, направете вдлъбнатина на всяко от топчетата с дъното на чаша или с чукалчето на хаванчето.
Намажете краищата на ватрушките с яйце и нанесете равномерно с лъжица плънката, която сте приготвили от изварата, в която сте добавили жълтъка, стафидите, захарта и ванилията.
Изчакайте приготвените ватрушки да отлежат още 10 минути и ги изпечете в загрята на 220-240°.
След като ватрушките са готови, намажете краищата им с краве масло.