Edin.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Пияни кремчета с ром

Пияни кремчета с ром

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Пияни кремчета с ром
Снимка: Yordanka Kovacheva
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Оставете вкусните кремчета с ром да изстинат и тогава хапвайте"

Необходими продукти

  • брашно - 55 г
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 1 с.л. кафява + 100 г бяла
  • ром - 3 капачки
  • есенция - 3 капки с аромат на ром
  • ванилия - 1 прахче
  • ромова редукция
  • захар - 3 с.л. кафява
  • ром - 8 капачки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На умерена температура загряваме прясното мляко и захарта.

В купа разбиваме яйцата, кафявата захар и брашното. Ако искаме да разредим сместа, доливаме малко мляко.

Яйчената смес сипваме постепенно към затопленото със захар мляко, добавяме рома, есенцията и ванилията, като бъркаме постоянно крема на слаб огън за няколко минути до сгъстяване.

Сипваме пудинга в стъклени купички и оставяме да изстине.

За ромовата редукция:

В малка тенджера на котлона слагаме рома и кафявата захар - течността трябва да се редуцира. След 3 минути я махаме и заливаме кремчетата.

Оставете пияните кремчета с ром да изстинат и тогава хапвайте.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: